Skip Navigation
 

Reflexzonetherapie
De praktijk is gespecialiseerd in reflexzonetherapie. Met de filosofie heeft u reeds kennis kunnen maken in het menu "KENNIS VOORAF".

Hoe verloopt de behandeling?
Voor de eerste behandeling zal extra tijd genomen worden om een duidelijk beeld van de klachten en de hele persoon te krijgen. Tijdens de eerste voetbehandeling, waarbij alle reflexzones bewerkt worden, vindt ook een voetdiagnose plaats. Vanuit deze bevindingen en de algemene gegevens wordt een behandelplan opgesteld. Behandelingen zijn in het algemeen niet pijnlijk. De meeste mensen ervaren het als ontspannend en aangenaam. Uitgangspunt is om bij bepaalde klachten gemiddeld 4 ŗ 5 behandelingen te ondergaan. Vooral bij mensen met chronische aandoeningen heeft het lichaam wat meer tijd nodig om te herstellen en / of in balans te komen.

Voor wie werkt het en is het veilig?
Reflexzonetherapie is geschikt voor iedereen. Men kan aandoeningen van allerlei aard hebben. Er zijn geen indicaties om het niet toe te kunnen passen. Maar ook als men geen duidelijke klachten heeft is het een geschikte manier om in balans te komen. Zo werkt men er min of meer preventief aan om gezond te blijven, dus ter voorkoming van klachten.

Reflexzone werkt op klachten van allerlei aard zoals rug-, nek- en schouderklachten, whiplash, maag- / darmstoornissen, hormonale problemen, reumatische aandoeningen etc. De aandoeningen c.q. klachten waarbij reflexzonetherapie vanuit ervaring heel goed op reageert zijn vooral gericht op doorstromingsproblemen en gevoelstoornissen van en naar de benen en voeten. Denk hierbij aan zware en onrustige benen, dikke enkels / voeten, pijn bij het lopen, bewegingsbeperkingen, koude, gevoelloze voeten, die weer het gevolg zijn van aandoeningen als spataderen, neuropathie, fibromyalgie, reuma, diabetes.
Reflexzonetherapie geeft hierbij een duidelijke verlichting van de klachten en ondersteunt daarbij de therapie die men waarschijnlijk als cliŽnt al ondergaat. Deze behandelingen kunnen dus heel goed samengaan met het voorschrift van andere behandelaars.
Verder biedt het toepassen van opgedane kennis van andere behandelvormen en inzichten tijdens scholing, in combinatie met reflexzonetherapie, verrassende mogelijkheden. Denk hierbij aan ondersteuning met reflexzonetherapie bij verminderen van overgewicht en reflexzonetherapie bij ADHD en dyslexie.
Reflexzonetherapie is een veilige behandelwijze. Er kunnen zich echter reacties, tijdens of na de behandeling, voordoen. Dit kunnen reacties van allerlei aard zijn. Om er enkele te noemen: (tijdelijke) toename van de klachten, geeuwen, vaker naar het toilet moeten, verkoudheid, rillerigheid, maar ook emotionele reacties zoals stemmingswisselingen, verdrietig gevoel, blijheid. Dit heeft geen negatieve gevolgen en is van voorbijgaande aard. Maar ook als reacties uitblijven, gebeurt er veel in het lichaam en is het goed om ook wat meer rust en tijd te nemen om het lichaam te laten herstellen.

Ter kennisgeving
Er zijn al vele onderzoeken gedaan naar reflexzonetherapie. Zo heeft men aan de Universiteit van Wenen een onderzoek gedaan waarbij men tijdens diverse reflexzonetherapiebehandelingen organen, in dit geval de nieren, heeft doorgemeten. Men ontdekte dat tijdens deze massages en kort daarna de nieren beter doorbloed waren en dat afvalstoffen sneller uit het lichaam verdwenen.
Maak snel een afspraak voor een reflexzonetherapiebehandeling, advies en consultatie bij:
Annelies Crijns-Claassen
+316-12905223